Publicat de: bitiw | 2 Decembrie 2010

Casa Poporului

Palatul Parlamentului sau Casa Poporului (fosta Casa Republicii) este de departe cel mai cunoscut obiectiv turistic din Bucuresti si poate chiar din Romania. Probabil doar Castelul Bran are aceeasi notorietate.

Vedere de pe tereasa Casei Poporului

Vedere de pe tereasa Casei Poporului

Cea mai mare cladire din Romania, Palatul Parlamentului este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume, intrand de trei ori in Cartea Recordurilor.

Pentru a vizita Casa Poporului trebuie mai intai sa faci o programare telefonic sau la ghiseu. Neparat sa ai la tine cartea de identitate. Exista trei tururi disponibile. Programul de vizitare este zilnic intre 10.00 si 16.00. Se poate parca in interiorul curtii. Daca nu esti cu autoturismul propriu, poti ajunge la Casa Poporului cu metroul pana la Piata Unirii sau Izvor.

Tot ce este inauntrul cadirii este titanic: salile, draperiile, scarile, geamurile. Incet, incet lipsa banilor incepe sa se vada. Cladirea se deterioreaza, iar fondurile alocate an de an sunt insuficiente pentru conservare. O parte din sali se inchiriaza pentru diferite targuri sau evenimente mondene.

Vedere din balconul central al Casei Poporului

Vedere din balconul central al Casei Poporului

Vizita in Casa Poporului se face insotita de un ghid, foarte amabil, care iti raspunde la orice intrebare.

Anunțuri

Responses

  1. Este foarte pacat ca nu este exploatata la maxim cladirea din punct de vedere turistic. Am fost in vizita de multe ori si tot as mai merge. Este un obiectiv turistic major al Bucurestiului.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii