Publicat de: bitiw | 6 mai 2010

Couchsurfing.org sau cum sa te cazezi gratis oriunde

Vrei sa calatoresti in jurul lumii cu bani putini? Nimic mai simplu. Ai nevoie doar de bani de transport si de un certificat de „buna purtare” obtinut ca membru al CouchSurfing.org

CouchSurfing.org este o retea virtuala adresata turistilor infiintata in anul 2004. Aceasta retea are la baza un regulament de functionare si de acceptare a noi membrii bine pus la punct. Ideea de baza dupa care functioneaza site-ul este relativ simpla: oamenii isi pun la dispozitie pe CouchSurfing.org canapeaua sau camera pentru a gazdui turisti, fara niciun cost. Pana astazi, 6 mai 2010, exista in lume 1.850.487 de „canapele” disponibile.

Fenomenul este prezent de ceva vreme si in Romania. In prezent, sunt 8.886 de membri activi din Romania, dintre care 3.501 sunt in Bucuresti (informatii din 6 mai 2010). Site-ul ofera foarte multe statistici, la zi. Astfel, am aflat ca Parisul este orasul care pune la dispozitie cele mai multe oferte de cazare in sistem, iar SUA este tara care da cei mai multi membri in reteaua CouchSurfing.org.

Locatii couchsurfing.org

Locatii couchsurfing.org


Datorita popularizarii, exista si riscuri, de aceea trebuie te asiguri ca persoana care te gazduieste are referinte bune de la alti utilizatori care au mai fost gazduiti acolo. Cum acest lucru? Intri pe Couchsurfing.com si acolo cauti profilul respectivei persoane si referintele celorlalti la adresa ei. Acelasi lucru este valabil si cand gazduiesti. Oamenii te verifica si vor sa stie ca esti o gazda buna.

Oamenii care incalca regulamentul couchsurfingului sunt, de obicei, exclusi din circuit.

Procedura rezervarii este foarte simpla. Cand vrei sa ceri cazare pornesti de la o cautare, unde iti treci criteriile. Ulterior, cand ai gasit o persoana potrivita pentru a te caza, ii trimiti un mesaj, in care ii treci detaliile sosirii si timpul petrecut. Daca persoana respectiva nu gazduieste pe nimeni, poate accepta solicitarea venita. Sunt si cazuri in care poti fi refuzat, asa ca e bine sa ai in vedere si acest lucru. Insa daca ai apucat sa cazezi oameni sau daca ai fost cazat de altii si ai referinte bune din partea lor, ai sanse mai mari sa gasesti cazare cu un asemenea „certificat de buna purtare”.

Sursa foto: http://www.couchsurfing.org

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: